PIVA wint Juniorcup op Meat Expo: Gelakt buikspek met Mokatine, Elixer D’Anvers en Specerijenzout van Evlier.

Recept van Janco Binnemans

Ingrediënten:

  • 4 kg buikspek gekruid met Specerijenzout Evlier 12 uur gegaard op 68°C
  • 300 g Mokatines
  • 300 g Elixer d’Anvers
  • 2 L bruine fond
  • 1 kg ajuin
  • 300 g kandij suiker
  • 300 g Ketjap manis
  • 300 g Loonse stroop
  • 4 et tomatenpuree
  • 2 kl sambal
  • Snuif Evlier Specerijenzout

Bereidingswijze:

Uien mooi bruin stoven met hoeveboter. Maak een saus van alle andere ingrediënten. Laat deze saus afkoelen. Smelt de Mokatines met de Elixer d’Anvers samen met een gedeelte van de saus. En maak hier een lak van. Lak het gegaarde buikspek en plaats dit onder de salamander (grill) tot deze een mooie korst krijg.

Dit streekproduct kan je nu gebruiken voor allerhande bereidingen met: Een Oosterse salade, huisbereide bami, gebakken rijst met groenten enz…