Tartiflette

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappelen bintjes
  • 3 gesnipperde uien
  • 100 gr spekblokjes
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 Reblochon kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl room
  • 1 dl Witte wijn
  • Boter
  • Evlier specerijenzout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Kook ze tot ze net niet gaar zijn.

Smelt een klontje boter in een pan met antiaanbaklaag en fruit de ui en de sjalot glazig. Voeg er de spekblokjes aan toe en bak even mee.

Schik de helft van het mengsel in een ingevette ovenschaal. Snij de kaas in plakken (de korst mag eraan blijven) en verdeel de helft over de aardappelen. Kruid met wat Evlier specerijenzout. Herhaal met de rest van de aardappelen en eindig met de rest van de kaas.

Pers de teentjes knoflook en meng met de room en de witte wijn. Giet dit over de kaas. Zet de Tartiflette 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Tartiflette, French Potato, Bacon, and Cheese Casserole in a clay dish on a dark wooden table with spoons, flat lay