Pasta Vongole

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 440 gram spaghetti
  • 1 kg vongole schelpjes
  • 1/2 rode peper
  • 4 eetlepels peterselie
  • 4-6 flinke tenen knoflook
  • 200 milliliter witte wijn
  • Evlier Specerijenzout

Bereidingswijze:

  • Doe de vongole in een kom met koud water, samen met een snuf zout en een paar druppels citroensap. Zo maken ze zichzelf schoon.
  • Kook de pasta in een pan met ruim gezouten water een minuut korter dan op de verpakking staat. Snijd de knoflook in plakjes, hak de peterselie en rode peper fijn.
  • Verwarm als de pasta bijna klaar is een ruime koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Doe hierin de vongole samen met de peper en knoflook en bak een paar minuten tot de eerste schelpjes opengaan. Blus af met de witte wijn en gaar totdat alle schelpen open zijn.
  • Giet de spaghetti af en voeg toe aan de vongole. Meng goed, voeg nog wat Evlier Specerijenzout toe en verwarm nog even door.