Arancini – gefrituurde risottoballetjes
Geschikt voor 6 tot 8 personen
Ingrediënten:
- 80 gr boter
- 1 ui, fijngesneden
- 150 gr ham, fijngehakt
- 100 gr gehakt
- Evlier Specerijenzout
- 175 ml witte wijn
- een restant van 500 gr risotto
- 5 eetlepels bloem
- 1 ei, losgeklopt
- 4 eetlepels paneermeel
- zonnebloemolie
Bereidingswijze:
Smelt de boter in een grote koekenpan en fruit de ui tot hij zacht is. Voeg de ham en het gehakt toe. Bestrooi alles met Evlier Specerijenzout en giet de wijn erbij. Warm dit op hoog vuur tot de wijn is ingekookt en voeg eventueel een beetje bloem toe om het te binden.
Vorm met twee lepels balletjes van het restje risotto. Maak een opening in het midden, doe daar een eetlepel vleessaus in en druk het balletje weer dicht, zodat de vulling in het midden zit. Doe de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeel in drie diepe borden. Verhit de olie in een grote braadpan. Doop elk risotto balletje eerst in de bloem, dan in het ei en vervolgens in het paneermeel en frituur ze in porties goudbruin en gaar.