Asperge-quiche met groene asperges en geitenkaas

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 300 gr. groene asperges
  • Evlier specerijenzout
  • 1 rol bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 75 gram geitenkaas
  • 125 ml Room

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Was de asperges en snijd een centimeter af van de harde onderkant.

Bedek een springvorm met een vel bakpapier. Dat zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet vastplak aan de onderkant.

Kluts de eieren los met een flinke snuif Evlier Specerijenzout. Roer ook de room erdoor tot de vulling mooi glad is.

Verdeel de helft van de asperges over de met bladerdeeg beklede bakvorm. Giet de helft van de eiervulling erover. Schik vervolgens de laatste helft van de asperges in de taartvorm. Giet daarna de rest van de eier-room-vulling in de taartvorm.

Verkruimel de geitenkaas over de quiche.

Bestrijk eventueel het randje bladerdeeg dat nog zichtbaar is met een beetje water, of een klein beetje gesmolten boter.

Bak de quiche in 40-45 minuten gaar in de oven. De eiervulling moet volledig gestold zijn, het bladerdeeg moet goudbruin verkleurd zijn.

Tart with green asparagus and toasted cheese on the table