Aspergesoep

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • Evlier specerijenzout
  • 1 stuk wit van prei
  • 2 bussels witte asperges
  • Kervel
  • 100ml room
  • 100 ml witte wijn
  • 1 l kippenbouillon
  • Boter

Bereidingswijze:

Bereid deze heerlijke aspergesoep door de asperges zorgvuldig te schillen met een dunschiller en de houtachtige uiteinden eraf te breken. Snijd de aspergekopjes eraf en bewaar ze apart, en snijd de rest van de asperges in kleine stukjes.

Breng de bouillon aan de kook met de aspergeschillen en -uiteinden erin, voeg de aspergekopjes toe en laat ze gedurende vijf minuten zachtjes koken. Haal de kopjes eruit en bewaar ze apart. Zeef de bouillon en druk de schillen goed uit.

Snijd intussen de prei in heel fijne ringen en fruit ze glazig in een klontje boter. Blus af met wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg de stukjes asperges toe en overgiet met de bouillon. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Mix de soep en zeef hem indien gewenst voor een extra gladde textuur.

Verwarm de soep opnieuw en roer er voorzichtig room doorheen. Breng op smaak met Evlier Specerijenzout en voeg de aspergekopjes toe. Let op dat de soep niet meer kookt!

Serveer de soep in kommen en garneer met een plukje kervel of eetbare bloemetjes voor een feestelijk accent. Geniet van deze heerlijke, romige aspergesoep!

Aspergesoep