Aubergine pita met fetaroom

Voor 4 personen

Ingrediënten aubergine:

  • 1 aubergine
  • 2 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el honing
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl Evlier Groentemix
  • 6 pitabroodjes

Ingrediënten Fetaroom:

  • 200 g feta
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • ½ tl citroenrasp

Ingrediënten komkommersalade:

  • ½ komkommer
  • Verse koriander of peterselie
  • 3 el rijstazijn
  • 3 el water
  • Snuf Evlier Specerijenzout
  • Snuf suiker
  • Chili olie

Bereidingswijze aubergine:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Snijd de aubergine in blokjes en besprenkel deze met olijfolie en de Evlier groentenmix. Rooster de aubergine 20 minuten.
  • Meng ondertussen de tomatenpuree, honing, en Evlier Groentemix tot een marinade.
  • Bak de geroosterde aubergine in de marinade nog 5 minuten in een pan. Voeg ook 2-3 el water toe.

Bereidingswijze aubergine:

Gebruik een foodprocessor, staafmixer of blender om alle ingrediënten luchtig te blenden.

Bereidingswijze komkommersalade:

Snijd de komkommer en kruiden fijn en meng deze met de azijn, water, Specerijenzout en suiker. Laat dit 15 minuten staan en gebruik als groente voor de pita.

Serveren:

Serveer de pita’s met een grote lepel fetaroom, aubergine, komkommer en chili olie. Eet smakelijk!