Aubergine pita met fetaroom
Voor 4 personen
Ingrediënten aubergine:
- 1 aubergine
- 2 el olijfolie
- 1 el tomatenpuree
- 1 el honing
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl Evlier Groentemix
- 6 pitabroodjes
Ingrediënten Fetaroom:
- 200 g feta
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el citroensap
- ½ tl citroenrasp
Ingrediënten komkommersalade:
- ½ komkommer
- Verse koriander of peterselie
- 3 el rijstazijn
- 3 el water
- Snuf Evlier Specerijenzout
- Snuf suiker
- Chili olie
Bereidingswijze aubergine:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergine in blokjes en besprenkel deze met olijfolie en de Evlier groentenmix. Rooster de aubergine 20 minuten.
- Meng ondertussen de tomatenpuree, honing, en Evlier Groentemix tot een marinade.
- Bak de geroosterde aubergine in de marinade nog 5 minuten in een pan. Voeg ook 2-3 el water toe.
Bereidingswijze aubergine:
Gebruik een foodprocessor, staafmixer of blender om alle ingrediënten luchtig te blenden.
Bereidingswijze komkommersalade:
Snijd de komkommer en kruiden fijn en meng deze met de azijn, water, Specerijenzout en suiker. Laat dit 15 minuten staan en gebruik als groente voor de pita.
Serveren:
Serveer de pita’s met een grote lepel fetaroom, aubergine, komkommer en chili olie. Eet smakelijk!