Baba Ganoush

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 2 teentje look
  • 1 citroen
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • Grill kruiden Evlier
  • Specerijenzout Evlier
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180°C.

Snijd de aubergines in de lengte doormidden en kerf met een mes de snijkant in ruitvorm in. Besprenkel met olijfolie en Evlier Grillkruiden en leg met de snijkant naar boven op een bakplaat.

Snijd de lookteentjes overlangs in 2 en steek de schijfjes in de inkepingen van de aubergine.

Bak ongeveer 45 minuten tot het vruchtvlees helemaal zacht is.

Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil van de aubergine en doe in een keukenmachine, samen met de knoflookteentjes). Voeg de tahin, Evlier Grillkruiden en 2 eetlepels olijfolie toe. Draai tot een puree.

Breng op smaak met zeste en sap van de citroen, Evlier Specerijenzout en eventueel wat extra komijnpoeder of olijfolie of granaatappelpitjes.

Serveer met geroosterd pitabrood of naanbrood.