Bloemkoolsteak

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Evlier Specerijenzout
  • Evlier Grillkruiden
  • 200 gram hummus
  • 2 eetlepels fijngehakte hazelnoten
  • 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn

Bereidingswijze:

Snijd vier dikke plakken uit het midden van de bloemkool. De rest van de bloemkool kun je gebruiken voor een bloemkoolsoep.

Bestrijk de bloemkoolsteaks met olijfolie en kruid ze met Evlier Grillkruiden. Leg ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 30 minuten in de oven op 180 graden.

Maak een marinade van olijfolie, witte wijnazijn, peterselie en hazelnoten. Breng de marinade op smaak met Evlier Specerijenzout.

Schep een royale lepel hummus op een schaal, leg de steaks er bovenop en besprenkel met de marinade.

Eet smakelijk!