Ciambotta
Geschikt voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1000 gr aardappels vast of zacht kokend naar eigen smaak
- 2 grote courgettes
- 2 rode puntpaprika’s
- 1 grote ui
- 200 gr kleine tomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 1 stukje chilipeper
- oregano
- olijfolie
- Evlier Specerijenzout
- eventueel wat bouillonpoeder of 1/4 blokje
Bereidingswijze:
Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken: de ui in halve ringen, de aardappels in dikke schijfjes, de courgette in (halve) schijfjes en de kleine tomaatjes doormidden. Je kunt ervoor kiezen om de aardappels even voor te koken.
Doe een flinke scheut olijfolie in een grote lage pan en bak hierin de knoflook en ui even kort. Laat vervolgens even stoven. Voeg nu wat oregano, de tomaatjes, chilipeper, paprika en aardappels toe. Laat dit geheel ongeveer 20 minuten stoven, zodat alles zacht wordt.
Voeg nu de courgette toe en laat nog even stoven. Wordt het te droog? Voeg dan wat water of bouillon toe. Breng het gerecht op smaak met Evlier Specerijenzout.