Falafel
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 200 gr uitgelekte kikkererwten
- 2 tenen knoflook
- 1 klein uitje
- Een paar takjes peterselie
- 1/2 theelepel komijn
- 1/2 theelepel korianderzaad
- Een snufje Evlier grillkruiden
- Zonnebloemolie (om in te bakken)
Bereidingswijze:
Laat het blikje kikkererwten uitlekken en spoel ze af met koud water.
Giet de kikkererwten af en dep ze heel goed droog. Doe alle ingrediënten (behalve de zonnebloemolie) in een keukenmachine en maal door elkaar. Doe dit niet te lang, anders ontstaat er een te dunne massa. Er moeten nog kleine korreltjes zichtbaar zijn. Zet het mengsel een half uurtje in de koelkast.
Vorm dan balletjes van het mengsel. Mocht het mengsel toch nog iets te nat zijn, dan kun je een beetje bloem toevoegen.
Verhit een klein laagje zonnebloemolie van ongeveer 1 cm in een koekenpan en bak de falafel mooi goudbruin in ongeveer 6 minuten. Draai regelmatig om. Laat uitlekken en serveer bijvoorbeeld op een pitabroodje of wrap, of met een lekkere dip.
Eet smakelijk!