Gazpacho

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 75 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr rijpe tomaten
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 rode ui
  • 1/2 komkommer
  • Evlier Specerijenzout
  • 1 sneetje wit brood
  • 1 geroosterde paprika
  • 0.5 rood pepertje ( volgengs smaak)
  • Verse basilicum en croutons voor garnering

Bereidingswijze:

Doe de olijfolie, knoflook, rode wijnazijn en rode peper toe en mix door elkaar.
Voeg dan de gegrilde paprika en het brood toe en mix nogmaals goed door. Breng de gazpacho op smaak met Evlier Specerijenzout. Als de gazpacho beetje te dik is kun je een beetje water toe voegen, is hij te dun dan voeg je wat extra brood toe.
Schenk de gazpacho in glaasjes en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast zodat de soep goed koud wordt. Garneer met de croutons en basilicum over de glaasjes gazpacho.

Heerlijk zomers gerecht!