Gevulde Champignons met Geitenkaas, Chapelure en Evlier Specerijenzout

Voor 4 personen ( 16 stuks)

Ingrediënten:

  • 12 grote champignons
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Verse peterselieblaadjes (voor garnering)
  • 3 eetlepels paneermeel (chapelure)
  • 1 eetlepel boter (gesmolten)
  • vlier Specerijenzout (naar smaak)
  • Optioneel: een snufje zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak de champignons schoon en verwijder voorzichtig de steeltjes. Hol de hoeden lichtjes uit indien nodig.
  3. Meng in een kom de geitenkaas met de fijngehakte knoflook en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met Evlier Specerijenzout en eventueel een snufje zwarte peper.
  4. Vul de champignonhoeden royaal met het geitenkaasmengsel.
  5. Meng in een apart kommetje het paneermeel met de gesmolten boter. Strooi dit mengsel gelijkmatig over de gevulde champignons voor een krokante topping.
  6. Plaats de gevulde champignons op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  7. Bak de champignons in de oven gedurende 15-20 minuten, tot de topping goudbruin en krokant is en de champignons heerlijk geuren.
  8. Haal de champignons uit de oven en garneer met verse peterselieblaadjes.

Presentatietip

Serveer de gevulde champignons op een rustieke houten plank. Strooi lichtjes wat Evlier Specerijenzout over de champignons net voor het serveren.

Krokant, smaakvol en ideaal als aperitiefhapje of bijgerecht

Smakelijk

Grieks kaasgebakje