Goulash

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 700 gr runds stoofvlees
  • bloem
  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • 70 gr tomatenpuree
  • 400 ml rundsbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • Evlier zakjes voor Goulash kruiden
  • Evlier Specerijenzout

Bereidingswijze:

Snijd de uien en paprika’s in stukjes.

Snijd ook het vlees in kleine stukken en haal het vlees door de bloem.

Verwarm een beetje boter een pan.

Bak het vlees rondom bruin en voeg dan de uien, paprika’s en zakje Evlier Goulash kruiden toe. Bak dit een paar minuten mee en voeg dan de tomatenpuree toe. Meng alles door elkaar en voeg na 1 minuut de rundsbouilon en laurierblaadje toe.

Breng het geheel aan de kook, zet de deksel op de pan en laat dit ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen.

Haal de deksel van de pan en laat de stoofschotel nog even inkoken, dit duurt ongeveer 15 minuutjes.

Indien nodig nog even afkruiden met Evlier Specerijenzout

Verwijder dan het laurierblaadje en serveer de goulash bijvoorbeeld met rijst of aardappeltjes.