Gremolata

Ingrediënten:

  • 40 gr platte peterselie
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie extra
  • Evlier Specerijenzout

Bereidingswijze:

  • Leg de platte peterselie op je snijplank. Dikkere stelen verwijderen. Hak daarna fijn met een scherp mes, maar niet te fijn. Je wilt nog een beetje structuur behouden
  • Meng de peterselie in een kommetje met de rasp van 1 citroen, het sap van een ½ citroen, 1 geraspt teentje knoflook, 3 – 4 eetlepels olijfolie extra  en Evlier Specerijenzout naar smaak .
  • Roer goed door elkaar en proef. De basissmaak moet lekker friszuur zijn, dat zorgt straks voor een mooie balans als je ‘m als smaakmaker in combinatie met een ander gerecht gaat gebruiken. Voeg eventueel extra citroensap of zout toe als dat nodig is. Schep over in een afsluitbaar bakje of glazen potje en bewaar in de koelkast tot gebruik.