Bloemkoolbeignets
Voor 4 Personen
Ingrediënten:
- 0.5 bloemkool
- 200 ml spuitwater
- 2 tl Evlier Groentemix
- 100 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 300 ml zonnebloemolie
Sausje:
- 7 g bieslook
- 1 el citroensap
- 100 ml yoghurt
- 100 ml mayonaise
- Evlier specerijenzout
Bereidingswijze:
- Maak de yoghurtsaus door de bieslook fijn te hakken en te mengen met yoghurt, mayonaise, citroensap en Evlier specerijenzout.
- Snijd de bloemkool in hapklare roosjes.
- Meng de bloem samen met het bakpoeder en de Evlier Groentemix. Voeg dan beetje bij beetje het spuitwater toe. Het beslag is vrij dun, maar moet wel een laagje over de bloemkool kunnen leggen.
- Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan. Als de olie heet is, dip dan de bloemkoolroosjes in het beslag en leg ze vervolgens in de hete olie. Gebruik eventueel een spatel of tang.
- Bak de bloemkoolbeignets rondom goudbruin in ongeveer 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier en herhaal tot alle bloemkoolroosjes gebakken zijn.
- Serveer de beignets met de yoghurtsaus.
