Hasselback aardappelen

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 8 vastkokende aardappels
  • 80 gr boter
  • Scheutje olijfolie
  • Snuifje tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • Evlier Grill kruiden
  • 60 gr Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 200 °C . Was de aardappels goed schoon. Smelt de boter en roer de olijfolie erdoor. Pers de knoflook uit bij het oliemengsel. Voeg Evlier Grill kruiden en tijm toe en roer erdoor.

Leg de aardappel tussen 2 satéstokjes en snijd in hele dunne schijfjes. De satéstokjes zorgen ervoor dat je de aardappel niet helemaal doormidden snijdt. Leg in een ovenschaal. Kwast de aardappels in met de knoflookolie, ook tussen de inkepingen. Bestrooi met een beetje geraspte Parmezaanse kaas.

Bak de hasselback aardappels 50 min in de oven.

Nog wat afkruiden met Evlier Grillkruiden.

Lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.