Hele bloemkool geroosterd in de oven

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool van ongeveer 1,5 kg
  • 200 + 150 gram Griekse yoghurt
  • Rasp + sap van 1 citroen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 el Evlier Grillkruiden

Bereidingswijze:

Ontdoe de bloemkool van het bladgroen en zet een grote kom met water op het vuur. Breng aan de kook en voeg de bloemkool met een flinke snuf zout toe. Kook gedurende 15 minuten.

Verwarm ondertussen de oven of de BBQ voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng 200 gram van de yoghurt met de look, citroenrasp en het -sap. Breng op smaak met Evlier Grill kruiden.

Haal de bloemkool uit de kom en spoel af met koud water.  Dep vervolgens droog met een schone handdoek.

Plaats de bloemkool op de bakplaat en bedruip met het yoghurtmengsel. Bestrooi met extra Evlier grill kruiden en rooster ongeveer 45-50 minuten in de oven. Controleer na 40 minuten hoe de bloemkool eruitziet en bedek eventueel met een laagje aluminiumfolie als hij te snel verkleurt.