Hertekalfmedaillons met Rode Wijnsaus en Aardappelgratin

Voor 4 personen ( 16 stuks)

Ingrediënten:

Voor de hertekalfmedaillons:

  • 600 g hertekalfmedaillons
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel Evlier’s wildkruiden
  • 200 ml rode wijn
  • 100 ml runderbouillon
  • 1 eetlepel veenbessenconfituur
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 eetlepel bloem

Voor de aardappelgratin:

  • 500 g vastkokende aardappelen, in dunne plakjes
  • 200 ml room
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel boter
  • Evlier’s specerijenzout

Bereidingswijze:

Aardappelgratin:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schik de aardappelplakjes in een ovenschaal. Meng de room, knoflook, en specerijenzout, en giet over de aardappelen.

Dek af met folie en bak 30 minuten. Verwijder de folie en bak nog 15 minuten tot goudbruin.

    Hertekalfmedaillons:

    Bestrooi de medaillons met wildkruiden en bak ze 2-3 minuten per kant in boter. Haal uit de pan en laat rusten onder folie.

    Rode wijnsaus:

    Voeg de sjalot toe aan de pan en bak glazig. Roer de bloem erdoor en bak kort mee.

    Blus met rode wijn en voeg de bouillon en veenbessenconfituur toe. Laat zachtjes inkoken tot een dikke saus.

    Serveren:

    Serveer de medaillons op een bord, met de rode wijnsaus.

    Smakelijk