Highway chicken

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 grote kip
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 klein bosje salie
  • Olijfolie
  • Exotische kipkruiden Evlier
  • Evlier Specerijenzout
  • 1 citroen
  • 150 g boter

Bereidingswijze:

Knip met een schaar de ruggengraat uit de kip door aan beide kanten van de wervels de ribbetjes door te knippen. Druk de kip plat door met vlakke handen even goed kracht te zetten. Probeer het laatste gewricht van de kippenbouten vrij te maken. Pel de knoflook en pers die fijn. Snijd 5 blaadjes salie fijn. Leg de kip op de huid in een ovenschotel, besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi royaal met Evlier Exotische kipkruiden. Bestrooi met de helft van de knoflook en salie en rasp de helft van de citroenschil erover. Draai de kip om en herhaal de handelingen met de andere helft van dezelfde ingrediënten. Knijp een citroen helft boven de kip uit. Zet de ovenschotel in de koelkast en laat +- 4 uur marineren.

Verwarm de gesloten bbq tot 180 C°. Wikkel intussen tussen 2 bakstenen in goed aluminiumfolie en verwarm deze op het rooster. Leg de kip op de huid plat op het rooster en leg de bakstenen op de kip. Sluit de deksel van de bbq en grill 15-20 minuten tot een mooi goudbruin korstje is ontstaan. Keer de kip om, leg de bakstenen opnieuw op de kip, sluit de deksel en gril nog eens 10-15 minuten tot de kip gaar is. Snijd intussen de resterende blaadjes salie fijn en verwarm met de boter en een flinke snuif Evlier Specerijenzout in een pannetje. Sprenkel de boter voor serveren over de kip.