Hutsepot met worst

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 wortelen
  • 2 stukken selder
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 10 spruiten
  • 2 rapen
  • ½ groene kool
  • 4 grote zacht kokende aardappelen
  • 2 l kippenbouillon
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 3 el boter
  • 4 braadworsten
  • 2 zakjes mengeling voor soep kruiden van Evlier
  • Evlier specerijenzout

Bereidingswijze:

Maak de wortelen, selder, prei, ui, groene kool, spruitjes en raap schoon en snijd ze in stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Stoof de groenten enkele minuutjes aan in boter in een grote kookpot.

Doe de kippenbouillon in de kookpot en kook er alle ingrediënten gedurende 25 minuten in gaar, samen met de tijm en de laurier en zakjes soep kruiden Evlier.

Giet de bouillon af, verwijder de tijm en de laurier en stamp alles grof met 3 eetlepels boter. Houd warm.

Verhit een eetlepel boter in een braadpan en bak er de worsten mooi goudbruin en gaar in.

Snijd de worsten in grote stukken en voeg ze toe aan de hete stamppot. Meng alles goed, kruid met Evlier specerijenzout. Warm serveren!

Winter meal. Seasonal fare with potatoes, Brussels sprouts and sausage slices garnished with onion and bacon in rustic enamel serving dish.