Kalkoen Brochette

Recept

  • 500 g kalkoenfilet
  • 50 gr Mengeling Kalkoen Evlier ( 5 zakjes)
  • 2 papaja’s
  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • 2 uien

Snijd de kalkoenfilet in grote blokjes en leg die in een ruime schotel. Kruiden met Mengeling Kalkoen Evlier (5 zakjes). Schil de papaja’s, verwijder de pitjes, snij het vruchtvlees in repen en doe die bij het vlees. Pel de uien en snijd ze in vieren.

Maak de brochettes klaar: steek er afwisselend een stukje vlees, een schijfje papaja en een uienkwartje op. Leg de spiesjes terug in de schotel.

Pel en versnipper de sjalot en bestrooi er de brochettes mee. Pers de limoen uit en giet het sap in de schotel. Beweeg een paar keer heen en weer met de schotel om het sap mooi te verspreiden.

Bedek de schotel met een vel plasticfolie en laat de spiesjes 30 minuten marineren. Draai ze af en toe om. Bak of grill de spiesjes ongeveer 15 minuten en draai ze regelmatig om. Besprenkel ze intussen met de marinade.

TIP: Heerlijk te combineren met ons recept mix bloemkool, broccoli en wortelen!