Kastanje soep met bospaddenstoelen

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 preiwit
  • 2 lente-uitjes
  • 2 uien
  • 150 gr gemengde bospaddenstoelen
  • 500 gr kastanjes
  • 2lt kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • Evlier Specerijenzout

Bereidingswijze:

Was de kastanjes, maak een kruisvormige inkeping met een mes en kook ze gedurende 20 minuten.

Giet de kastanjes af, laat ze afkoelen en verwijder de schilletjes.

Snipper de uien en het preiwit. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in kleine stukjes. Snij de lente-ui in ringetjes en meng ze door de paddenstoelen.

Fruit de uien en prei in olijfolie. Voeg de kastanjes en kippenbouillon toe. Laat 30 minuten koken. Breng op smaak met Evlier Specerijenzout. Mix de soep en giet deze door een fijne zeef.

Besprenkel de paddenstoelen en lente-ui met een beetje olijfolie. Kruid ze met Evlier Specerijenzout en verdeel de paddenstoelen mengeling over de borden. (of je kan de paddenstoelen ook lichtjes opstoven)

Verdeel de gezeefde soep over de borden.