Kipstoofpotje met spek bier en champignon en rijst
Geschikt voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 kleine ajuin gesnipperd
- 100 gram gerookt spek in reepjes
- 500 gram.kipfilet in blokjes
- Specerijenzout
- Evlier Mengeling Exotische kip of (busjes of zakjes) of Evlier kipkruiden (kleine horeca)
- 250 gram champignons in vier gesneden
- 25 cl witbier
- 200 gram light room.
Bereidingswijze:
Start met het koken van de rijst. Stoof vervolgens de ajuin aan met het spek in een wokpan. Kruid hierna de kipblokjes met onze Mengeling voor Exotische Kip of Evlier kipkruiden en ons Specerijenzout. Voeg de kipblokjes bij de ajuin en het spek en bak ze voor een korte tijd mee.
Blus vervolgens alles na met het witbier en laat alles 1 minuutje uitkoken. Voeg tot slot de champignons en de room toe en laat ze nog even sudderen. Naar believen eventueel de saus nog wat aandikken met maïzena.
Smakelijk.