Konijn met rode wijn

Geschikt voor 4 personen

Ingredi├źnten:

  • 1 konijn in stukken (met niertjes en lever)
  • Boter
  • 400 gr spek
  • 3 ajuinen
  • 250 gr witte champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels bloem 
  • 75 cl rode wijn
  • 5 dl water
  • 2 zakjes Evlier Konijnkruiden 10 gr
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepel rode bessenconfituur

Bereidingswijze:

Kruid de stukken konijn aan alle kanten met Evlier konijn kruiden. Smelt een klont boter in een kookpot. Kleur de stukken konijn rondom in de boter. 400 g spek in dunne repen gesneden. Haal het konijn uit de kookpot. Bak het spek krokant in dezelfde vetstof. Doe er de niertjes en de lever van het konijn bij en laat ze met het spek meebakken. Borstel de champignons schoon en snijd ze in stukken. Doe ze bij het spek en laat meebakken.

Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij het spek. Doe er de gesnipperde ui bij als de champignons wat gebakken zijn. Strooi de bloem over de champignons en het spek en laat even meebakken. Leg de stukken konijn terug in de kookpot en bevochtig met wijn en water. Het konijn moet bijna helemaal onder staan. Doe mosterd en confituur bij het konijn.  Zet een deksel schuin op de kookpot zodat er een kleine opening is. Laat ongeveer 45 minuten garen op een zacht vuur. Kruid nog bij met peper en zout indien nodig.

Serveer meteen.