Loempia

Voor 4 personen

Ingrediënten:

Voor de kip:

  • 500 gr. kipfilet
  • 2 teentje knoflook, geperst
  • Evlier Exotische Kip kruiden
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 2 el olie
  • 1 ui
  • 100 ml warm water

Voor de groenten:

  • 2 el olie
  • 2 zakken Bami Nasi groenten
  • 1 el. sojasaus
  • 1 1tl . Evlier Specerijenzout
  • 1 tl. kristalsuiker
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 40 loempia vellen
  • 1 ei

Bereidingswijze Vlees:

Snijd de kipfilet in grove stukken.

Voeg de knoflook en Evlier Exotische Kip kruiden toe. Kruimel de kippenbouillon erbij.

Giet de zonnebloemolie erbij en meng alles goed samen.

Dek de kipfilet vervolgens af en zet deze apart voor minstens 30 minuten, zodat de marinade goed kan intrekken.

Verwarm de olie in een ruime pan en bak de gesneden uien op middelhoog vuur totdat ze mooi lichtbruin zijn.

Schep vervolgens de gemarineerde kipfilet erbij en bak het geheel mee op middelhoog vuur gedurende 8 à 10 minuten.

Giet 100 ml warm water erbij en sluit de pan. Laat de kipfilet gedurende minstens 20 minuten garen op middelhoog vuur.

Schep de gegaarde kipfilet uit de pan, laat deze volledig afkoelen en scheur of snijd het vlees vervolgens in stukjes.

Bereidingswijze Groenten:

Verwarm de olie in een pan en voeg de gewassen groenten toe.

Sluit de pan gedurende 2 minuten, zodat de groenten slinken.

Voeg de sojasaus, Specerijenzout van Evlier, kristalsuiker en kruimel het halve blokje kippenbouillon erbij.

Schep alles goed om en laat de groenten gedurende 10 à 15 minuten op middelhoog vuur bakken.

Wanneer de groenten gaar zijn, schep je ze in een vergiet en laat je de groenten volledig afkoelen.

Voeg de kipfilet toe en schep het geheel samen.

Bereidingswijze Loempia’s vullen:

Plaats twee eetlepels van de vulling net onder het midden van de driehoekige vorm en verspreid de vulling in de lengte. Houd de randen en de bovenkant van het loempiavel vrij van vulling.

Rol de loempia voor de helft stevig op.

Vouw de rechterzijde naar binnen en herhaal deze stap met de linkerzijde. De vorm zou er uiteindelijk uitzien als een envelop.

Rol de loempia weer voor de helft stevig op en bestrijk de randen van de bovenkant met het losgeklopte ei, rol de loempia weer verder op.

Verwarm olie in een ruime pan en frituur de loempia’s aan beide kanten totdat ze mooi goudbruin zijn.