Mosselsoep

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 kg mosselen
  • 1 blokje diepvrieskervel
  • 4 wortelen, in plakjes
  • 4 preien, in ringen
  • 1 sjalot (of ui), gesnipperd
  • 2 dl witte wijn
  • 8 dl visfond
  • 2 el room
  • Boter
  • Een stukje verse gember, geraspt
  • Evlier Specerijenzout

Bereidingswijze:

Snijd de prei in ringen, de wortelen in plakjes en snipper de sjalot.

Spoel de mosselen grondig totdat het spoelwater helder blijft. Kook ze op hoog vuur tot ze opengaan, samen met de witte wijn. Zeef het kookvocht en bewaar dit.

Roerbak de prei, wortelen en sjalot gedurende enkele minuten in 1 eetlepel boter. Blus vervolgens met het gezeefde kookvocht van de mosselen en de visfond. Breng op smaak met de geraspte gember en Evlier Specerijenzout. Laat 15 minuten zachtjes koken onder het deksel.

Haal de mosselen uit hun schelpen.

Roer, van het vuur af, de room door de soep en voeg de kervel en mosselen toe.

Eet smakelijk!