Nasi goreng met kalkoen

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 300 gr rijst
  • 450 gr kalkoen (reepjes)
  • 150 gr erwten (diepvries)
  • 2 wit van prei
  • 2 lente-uien
  • 2 sjalotten
  • 2 eieren
  • 2 el ketjap
  • 2 el sojasaus
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 4 el olie
  • 1 zakje Evlier kalkoenkruiden 10 gr

Bereidingswijze:

Kook de rijst in water met een bouillonblokjes. Snij de kalkoen in reepjes. Snipper de sjalotten, de prei en de lente-ui in fijne ringetjes. Kruid de kalkoenreepjes met Evlier Kalkoenkruiden. Stoof de sjalotten aan in de olie, voeg er de kalkoenreepjes aan toe en bak ze krokant. 

Doe er de prei bij en vervolgens de erwtjes en de lente-ui. Roerbak even en doe er tenslotte de rijst bij. Meng de ketjap en sojasaus erdoor. Breek de eieren in het midden van de pan en roer tot er mooie vlokjes ontstaan. Eventueel nog bij kruiden naar smaak.

Serveer meteen.