Pastasalade met gegrilde groenten en feta

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

Voor de gegrilde groenten

  • Paprika
  • Courgette,
  • Aubergine
  • Grill kruiden Evlier
  • Herbes de Provence Evlier
  • Olijfolie

Voor Pasta

  • 300 gr Orzo (Griekse rijst)
  • 125 g Feta
  • Zwarte olijven ontpit

Voor de vinaigrette

  • Citroensap van 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 Sjalotten
  • 1 el oregano
  • Olijfolie
  • Specerijenzout Evlier

Bereidingswijze:

Voor de gegrilde groenten: Groenten in plakken snijden van 1 cm dik, afkruiden met Evlier Grill kruiden en Herbes de Provence. Insmeren met de olijfolie en bakken op een matig vuur op de BBQ tot er een mooi grillmotief instaat. De groenten laten afkoelen en wat verkleinen. Verkruimel de feta.

Voor de pasta: Pasta koken volgens de tijd dat op de verpakkingvermeld staat, daarna afspoelen onder koud water en laten uitlekken.

Voor de vinaigrette: Pel en versnipper de sjalotten. Pel en pers de knoflook. Meng de sjalotten en de look met het citroensap, 3 eetlepels olijfolie en de oregano. Klop los en kruid met Evlier Specerijenzout.

Meng de pasta met de vinaigrette, de gegrilde groenten en de olijven. Bestrooi met feta en serveer.

Smakelijk onder een zomers zonnetje.