Pastinaak- preisoep

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gr pastinaak
  • 2 stronken wit van prei
  • 1 wortel
  • Groentebouillonblokje
  • 250 ml room
  • 2 sjalotten
  • 2 knoflooktenen
  • Olijfolie
  • Zakje mengeling voor Soep van Evlier
  • Specerijenzout Evlier

Bereidingswijze:

Was en snijd het wit van de prei, de wortel en de pastinaak in grove stukken. Pel en snijd de ui en de knoflook eveneens in stukken. Kook een liter water.

Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg na ongeveer 2 minuten de prei, de wortel en de pastinaak en het zakje mengeling voor soep van evlier toe.

Verkruimel het bouillonblokje boven de soeppan en giet er een liter water bij. Breng het geheel aan de kook en laat de groenten voor 20 minuten koken.

Pureer daarna de soep en giet de room erbij. Als de soep te dik is voeg je nog een beetje extra water toe. Breng op smaak met Evlier Specerijenzout.