Plukbrood

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 ongesneden brood
  • 100 g echte boter
  • 4 tot 6 teentjes knoflook
  • 1 bol buffelmozzarella
  • Een handvol basilicum
  • Evlier Specerijenzout
  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter in een steelpannetje en pel de teentjes knoflook. Pers de knoflookteentjes boven de gesmolten boter uit en voeg wat Evlier specerijenzout toe. Roer alles goed door elkaar en houd het warm en vloeibaar, roer af en toe.

Snijd het ongesneden brood met een scherp broodmes in de lengte in reepjes tot net boven de onderkant. Draai het brood een kwartslag en herhaal dezelfde procedure nogmaals. Het resultaat is een brood dat net niet helemaal in blokjes is gesneden.

Leg het ingesneden brood op de bakplaat van de oven. Giet nu de helft van de gesmolten knoflookboter in de ingesneden gleuven van het brood. Laat de bol buffelmozzarella goed uitlekken en snijd deze vervolgens in dunne plakjes. Snijd de plakjes nu in dunne reepjes en steek deze in de gleuven van het brood. Verdeel ze zo gelijkmatig mogelijk over het hele brood.

Strooi wat gedroogde Italiaanse kruiden over het brood. Giet vervolgens de overgebleven gesmolten boter met knoflook over het brood. Hak de verse basilicum fijn en strooi deze over het met boter besmeerde brood.

Schuif het brood in de voorverwarmde oven en bak het ongeveer 10 tot 15 minuten. Je plukbrood is klaar wanneer de mozzarella mooi is gesmolten en het brood lekker knapperig is geworden.

Haal het brood uit de oven en serveer direct. Iedereen kan nu stukjes van het brood plukken en direct opeten.