Pompoen lasagne met spinazie met kippengehakt

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gr kippengehakt
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 500 bladspinazie
  • 500 gr ricotta
  • Verse basilicum
  • Schuitje witte wijn
  • 250 g mozzarella
  • 100 g Geraspte Parmezaan kaas
  • 700 g Pompoen lasagne bladen (kan je gesneden kopen)
  • Specerijenzout Evlier
  • Mengeling Exotische kip Evlier

Bereidingswijze:

Bak het kippengehakt en kruid af met exotische kip van Evlier.

Neem een andere pan.

Snij de sjalot en knoflook in kleine stukjes en bak deze met wat olijfolie en kruid ze met specerijenzout van Evlier. Daarna breng je de verse bladspinazie eraan toe (verwijder wel de harde stengels), bak deze tot alles gesmolten is. Giet dan het overtollige vocht even af.

Doe de ricotta in een kommetje en snij de verse basilicum in klein stukje. Voeg er een gedeelte van de Parmezaan schilfers eraan toe, kruid met een beetje specerijenzout. (Kruiden naar smaak) en voeg er een goede scheut witte wijn bij. Meng alles onder elkaar.

Nu het samenstellen van de lasagne:

Vet de bodem in met een scheut olijfolie en leg de eerste laag pompoen. Vervolgens doe je een laag kippengehakt, dan een laag ricotta en dan de spinazie.

Herhaal dit alles tot alles op is en je eindigt met een laag pompoen bladen dan snij je de Mozzarella in plakjes en verdeel je die op de bovenste laag. Deze verder afwerken met de schilfers Parmezaan. Plaats de schotel in de oven voor 40 min. De pompoen moet goed gaar zijn, prik even in de lasagne dan kan je voelen of deze klaar is en anders nog wat extra tijd in de oven plaatsen. Hou er rekening mee dat iedere oven andere gaar temperaturen heeft, dus ga tijdig kijken!

Smakelijk!