Pompoen risotto met gegrilde kip

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1000 gr Butternut pompoen
  • 300 gr risotto rijst
  • 2 witte ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 150 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 20 gr boter
  • 8 blaadjes salie 
  • 2 kippenbouillon blokjes 
  • 1400 ml ongeveer water
  • 4 halve kipfilets
  • Evlier Specerijenzout
  • Evlier Exotische kip (busjes of zakjes) of Evlier kipkruiden (kleine horeca)
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Schil de pompoen en snij in blokjes. Kook de pompoen vervolgens in ongeveer 10-15 minuten gaar. Prak de pompoen tot een puree.

Snipper de ui, pers de knoflook en hak salie grof. Bak de uien in een beetje olie en voeg na enkele minuten de knoflook en de helft van de salie toe. Als de ui glazig is voeg dan de risotto rijst mee en bak even een paar minuten mee. Voeg vervolgens 2 koffietassen water toe tot de rijst onder water staat. Voeg daarbij ook het bouillonblokje.

Voeg beetje bij beetje water toe tot de risotto rijst gaar is. Dit kan ook iets meer of minder zijn, hou daar rekening mee. Rasp in de tussentijd de Parmezaanse kaas. 

Meng de in blokjes gesneden kipfilet met de olie en breng op smaak met Evlier Exotische kip of Evlier kipkruiden. Bak deze blokjes in een grillpan.

Voeg, als de risotto rijst gaar is, de pompoen puree, Parmezaanse kaas en de boter toe en kruid af met Evlier specerijen zout naar smaak. 

Meng goed door de risotto rijst en verwarm nog eventjes door. Serveer de risotto met de gegrilde kipfilet blokjes.