Pompoensoep

Recept

  • 600 g pompoen stukjes
  • 300 g wortelen
  • 300 g ui
  • 60 g boter
  • 2.5 l gevogelte bouillon
  • Zakje Mengeling voor Soep Evlier

Gesneden ui en wortel aanstoven in boter. Voeg de stukjes pompoen toe en stoof deze kort mee. Bevochtig met gevogelte bouillon en voeg de helft van zakje “Mengeling voor Soep” van Evlier eraan toe. Kook de groenten op een licht vuur tot ze gaar zijn. Mix de soep, proef en kruid af met de “Mengeling voor Soep” van Evlier

Gesneden ui en wortel aanstoven in boter. Voeg de stukjes pompoen toe en stoof deze kort mee. Bevochtig met gevogelte bouillon en voeg de helft van zakje “Mengeling voor Soep” van Evlier eraan toe. Kook de groenten op een licht vuur tot ze gaar zijn. Mix de soep, proef en kruid af met de “Mengeling voor Soep” van Evlier. Laat de soep weer opkoken, schuim de soep af en klaar.

Tip om te serveren: Gebruik je uitgeholde pompoen om je soep te serveren.