Risotto met geroosterde groenten

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 200 gr Butter nut pompoen in blokjes
  • 1 ui grof gehakt
  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 2 tl tijmblaadjes
  • 300 gram risottorijst
  • 225 gram champignons in plakjes
  • 1 liter Kippenbouillon
  • 50 gram geraspte Parmezaan kaas
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • 3 el olijfolie
  • Evlier Specerijenzout

Bereidingswijze:

Leg de pompoen, ui, paprika en aubergine op een bakplaat en sprenkel er een eetlepel olijfolie over. Bestrooi het geheel met Evlier Specerijenzout en tijm en meng goed. Plaats de groenten 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Verhit intussen de resterende olie in een pan en bak hierin de rijst. Blijf roeren tot alle korreltjes mooi doorzichtig zijn. Voeg dan de champignons toe. Giet er dubbel zoveel vocht bij als je rijst hebt gebruikt. Verhit tot al het vocht geabsorbeerd is en de rijst gaar is. Als de rijst nog niet gaar is, voeg dan nog een beetje vocht toe en laat verder garen.

Meng de groenten en de helft van de Parmezaan door de rijst. Haal het geheel van het vuur en bestrooi het met bieslook en de rest van de Parmezaan.