Risotto met spinazie

4 personen

Ingrediënten:

  • 300 gr risottorijst
  • 450 gr diepvries spinazie
  • 1 ui
  • Scheut witte droge wijn
  • Klontje boter
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Evlier Groentemix

Bereidingswijze:

  • Ontdooi de spinazie en laat goed uitlekken in een vergiet of zeef en druk het vocht er grotendeels uit. Hak de ui fijn en fruit aan in een pan met een klein beetje olie of boter. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuutjes mee tot deze glazig beginnen te zien. Blus af met een scheut witte wijn.
  • Schep steeds een soeplepel warme bouillon bij de risotto tot de rijst deze heeft opgenomen. Roer af en toe door. Voeg halverwege de spinazie toe en roer erdoor. Na in totaal ca. 25 minuten is de risotto gaar, proef dit ook. Het kan zijn dat het nog iets langer duurt of dat je nog wat bouillon overhoudt.
  • Roer de risotto samen met de Parmezaanse kaas en een klontje boter. Laat de kaas in de risotto smelten, afkruiden met de Evlier Groentemix.