Rosbief met Specerijenzout

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 kg rosbief
  • Boter
  • Vleesju
  • Evlier Specerijenzout

Bereidingswijze:

Haal je rosbief ongeveer 45 minuten voor het braden uit je koelkast. Zo komt hij op kamertemperatuur. Kruid het stuk rosbief royaal met Evlier Specerijenzout. Verwarm je oven voor op 220° Celsius. Schroei het vlees aan in een hete pan met echte boter. Leg de rosbief nu in een ovenschaal. Doe hier nog een klontje boter en de vleesjus bij.

Braad de rosbief 12 à 15 minuten op 200°C. Verlaag vervolgens de temperatuur tot 180°C en laat de rosbief nog eens 15 minuten verder braden. Met een vleesthermometer kun je de temperatuur van de rosbief gaan bepalen. Wil je mooi rosé vlees? Laat de rosbief dan verder garen tot de kerntemperatuur 51 tot 54 °C bedraagt. Eens je rosbief klaar is, moet het vlees de tijd krijgen om te rusten. Tot slot is je stukje rosbief klaar om aan te snijden en te serveren.

Smakelijk! 

Tip!! Ook koud fijngesneden lekker op een broodje. 

Wat is dus de juiste braadtijd voor rosbief? Het antwoord is heel simpel: 20 à 30 minuten op 180° Celsius per kilogram vlees. Alles hangt er natuurlijk van af hoe jij het liefst je rosbief eet. Wijk gerust af van onze werkwijze en stuur bij om het helemaal klaar te maken zoals jij het wenst.