Scampi met tagliatelle

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 grote sjalot
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 6 druppels tabasco
  • 32 scampi’s
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketchup
  • 3 dl room
  • 2 eetlepels whisky
  • 1 zakje Mengeling voor Exotische Kip van Evlier
  • 1 zakje Mengeling voor Brochettes van Evlier
  • 400 gr tagliatelle

Bereidingswijze:

Start met het pellen van de scampi’s. Kruid vervolgens de gepelde scampi’s met onze Mengeling voor Brochettes en onze Mengeling voor Exotische Kip. Snijd hierna de sjalot en de ajuin in zeer fijne stukjes.

Ondertussen breng je water aan de kook in een grote pan zodat de tagliatelle niet aan elkaar kleeft. Voeg er een snuifje zout bij en vervolgens de tagliatelle. Hou het warm tot alles klaar is.

Start met het aanstoven van de sjalot, ajuin en look in boter. Vervolgens voeg je de scampi’s toe en laat deze even meestoven. Blus alles met whisky en flambeer eventueel. Voeg er de ketchup, tomatenpuree en tabasco aan toe en laat alles even meestoven. Giet tot slot de room erbij en laat alles nog even kort koken. 

Giet de tagliatelle af en meng alles goed onder elkaar. Om het gerecht mooi af te werken snijd je nog enkele trostomaatjes en een paar plukjes verse basilicum erbij.

Gemakkelijk en smakelijk.