Scampi’s op de BBQ

Ingrediënten:

  • 450 g rauwe ongepelde scampi
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 80 g ongezouten roomboter
  • 1 el arachideolie
  • Evlier Grillkruiden
  • Verse platte peterselie

Bereidingswijze:

  • Maak de scampi schoon, maar laat de staartjes zitten en verwijder het darmkanaal. Pers de knoflook fijn en halveer de citroen.
  • Zet een grillpan op het rooster van de barbecue en hierin de boter met de olie. Voeg de garnalen, knoflook en Evlier Grillkruiden toe, en bak ze in 3 tot 5 minuten gaar. Grill direct de citroenhelften met de snijkanten naar beneden op het rooster van de barbecue.
  • Snijd de peterselie fijn. Pers het sap uit één citroenhelft. Breng de garnalen op smaak met het sap, bestrooi met peterselie en serveer ze met de andere citroenhelft.