Scampi’s op de BBQ
Ingrediënten:
- 450 g rauwe ongepelde scampi
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen
- 80 g ongezouten roomboter
- 1 el arachideolie
- Evlier Grillkruiden
- Verse platte peterselie
Bereidingswijze:
- Maak de scampi schoon, maar laat de staartjes zitten en verwijder het darmkanaal. Pers de knoflook fijn en halveer de citroen.
- Zet een grillpan op het rooster van de barbecue en hierin de boter met de olie. Voeg de garnalen, knoflook en Evlier Grillkruiden toe, en bak ze in 3 tot 5 minuten gaar. Grill direct de citroenhelften met de snijkanten naar beneden op het rooster van de barbecue.
- Snijd de peterselie fijn. Pers het sap uit één citroenhelft. Breng de garnalen op smaak met het sap, bestrooi met peterselie en serveer ze met de andere citroenhelft.