Shakshuka

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 8 peterselie takjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui 150gr
  • 2 teentjes look geperst
  • Evlier specerijenzout
  • 1 tl Gemalen komijn
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 800 gr tomatenblokjes uit blik
  • 4 eieren
  • 250 gr kerstomaatjes gele of rode gehalveerd

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een grote pan, voeg de ui, de look en de peterselie takjes (zonder de blaadjes) en de kruiden toe en bak 5 min tot ze zacht zijn, roer regelmatig.

Doe de tomatenblokjes erbij en zet het vuur laag. Laat het mengsel 8 minuten koken tot het dikker wordt en breng het op smaak met Evlier specerijenzout. Haal de peterselie takjes uit saus.

Maak 4 kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei. Bestrooi elk ei met Evlier specerijenzout.

Voeg er de gehalveerde kerstomaatjes erbij. Leg een deksel op de pan en verwarm de eieren 4 minuten of tot de eiwitten gestold zijn.

Bestrooi de shakshuka met de fijngehakte peterselie blaadjes