Smashed Potatoes BBQ

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 750 gram bloemige aardappelen ongeveer even groot
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 4 el Evlier Grillkruiden

Bereidingswijze:

“Was de aardappelen en kook ze gaar. Verwarm ondertussen de BBQ indirect tot 220 graden.

Meng de kruiden met 3 eetlepels olijfolie.

Giet de aardappelen af en laat ze even drogen. Meng vervolgens de aardappelen met de kruidenolie zodat ze bedekt zijn.

Doe een eetlepel olijfolie in een skillet of bakplaat. Leg de aardappelen erin en druk ze voorzichtig plat met de onderkant van een glas, tot ongeveer 2 cm dik.

Smeer met een kwast de overgebleven kruidenolie uit de kom over de geplette aardappelen en besprenkel ze met de laatste eetlepel olijfolie.

Bak de aardappelen op de BBQ tot ze goudbruin en knapperig zijn.”