Spaghetti

Recept voor 4 personen

  • 1 middelgrote ui
  • 250 g wortels
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 el milde olijfolie
  • 25 g, ongezouten roomboter
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 g mager rundergehakt (van bij uw slager)
  • 90 ml runderbouillon
  • 800 g tomatenblokjes in blik
  • 30 gr Mengeling Spaghetti kruiden Evlier (3 zakjes)
  • 300 g spaghetti

Snipper de ui. Schil de wortel en snijd ze in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie met de boter in een pan, voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en het gehakt toe en bak in 5 min. Voeg de bouillon en tomatenblokjes erdoor. Breng op smaak met Mengeling Spaghetti kruiden Evlier en eventueel extra zout. Breng aan de kook en laat de saus met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur sudderen. Roer af en toe.

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover.

Combinatietip Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Variatietip: Eten er geen kinderen mee? Je kunt de bouillon vervangen door rode wijn voor een extra volle smaak.

Bewaartip: Je kunt de saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.