Tagliatelle met asperges en zalmfilet

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 350 g tagliatelle
  • 500 g witte asperges geschild
  • Evlier specerijenzout
  • 50 g boter
  • 2 sjalotjes
  • 250 ml melk
  • 150 gr kruidenkaas
  • 500 g zalmfilet zonder vel
  • Tuinkers
  • 1 snufje peper

Bereidingswijze:

Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking en kook de asperges gedurende 8 minuten tot ze beetgaar zijn.

Smelt in een sauspan de helft van de boter en bak de sjalot gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens de melk en kruidenkaas toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de saus gedurende 2 minuten sudderen.

Terwijl de saus kookt, smelt je de rest van de boter in een koekenpan, bestrooi de zalmfilets met Evlier specerijenzout en bak je de zalmfilets gedurende 2-3 minuten per kant tot ze mooi bruin zijn en vanbinnen rosé of gaar naar wens.

Giet de tagliatelle en asperges af en voeg ze toe aan de roomsaus. Meng alles goed door elkaar. Verdeel de tagliatelle over 4 borden en serveer de zalmfilets erbij. Garneer met tuinkers en breng op smaak met Evlier specerijenzout.

Heerlijke Tagliatelle met asperges en zalmfilet