Tiroler Gröstl

Geschikt voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 200 gr gerookte spekreepjes
  • 2 varkens Spiering koteletten
  • 2 middelgrote uien, gesnipperd
  • 25 gram bieslook, fijngesneden
  • 600 gr gekookte aardappel in schijfjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • Evlier grill kruiden
  • Evlier specerijenzout
  • 2 eieren

Bereidingswijze:

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Kruid ondertussen de spiering koteletten met Evlier grill kruiden. Bak deze op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet ze apart.

Bak in de resterende olie de spekjes knapperig. Roer regelmatig door. Voeg daarna de gesnipperde ui toe en bak het mengsel verder tot de ui glazig is. Snijd ondertussen de koteletten in blokjes en voeg die toe de pan. Roer even door, zet het vuur uit en zet het mengsel apart.

Verhit een grote pan op het vuur en voeg daar 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie aan toe. Bak hierin de aardappelschijfjes goudbruin en gaar. Breng op smaak met Evlier specerijenzout.

Voeg nu het spekjesmengsel toe aan de aardappelen, samen met de fijngehakte bieslook. Roer alles goed door.

Bak twee spiegeleieren en serveer deze op de aardappels. Strooi er nog wat bieslook overheen en klaar!