Tiropita: een Grieks kaasgebakje

Voor 4 personen ( 16 stuks)

Ingrediënten:

  • 4 vellen filodeeg
  • 125 g ricotta
  • 125 g feta
  • 1 ei
  • Handjevol peterselie
  • Evlier Specerijenzout
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de ricotta en feta in een kom.
  3. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan het kaasmengsel.
  4. Breek het ei boven de kom en meng alles goed door elkaar.
  5. Breng op smaak met Evlier Specerijenzout.
  6. Neem een vel filodeeg en bestrijk royaal met olijfolie.
  7. Leg er een tweede vel op en bestrijk lichtjes met olijfolie.
  8. Snijd het filodeeg in 6 gelijke repen.
  9. Plaats een lepel van de vulling op het filodeeg en vouw diagonaal dubbel.
  10. Herhaal dit tot een driehoekige vorm ontstaat.
  11. Leg de tiropita’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Smakelijk!

Grieks kaasgebakje