Tiropita: een Grieks kaasgebakje
Voor 4 personen ( 16 stuks)
Ingrediënten:
- 4 vellen filodeeg
- 125 g ricotta
- 125 g feta
- 1 ei
- Handjevol peterselie
- Evlier Specerijenzout
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de ricotta en feta in een kom.
- Hak de peterselie fijn en voeg toe aan het kaasmengsel.
- Breek het ei boven de kom en meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met Evlier Specerijenzout.
- Neem een vel filodeeg en bestrijk royaal met olijfolie.
- Leg er een tweede vel op en bestrijk lichtjes met olijfolie.
- Snijd het filodeeg in 6 gelijke repen.
- Plaats een lepel van de vulling op het filodeeg en vouw diagonaal dubbel.
- Herhaal dit tot een driehoekige vorm ontstaat.
- Leg de tiropita’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Smakelijk!
