Tiropita (Grieks kazen gebak)

Voor 4 personen (16 stuks)

Ingrediënten:

  • 4 vellen filodeeg
  • 125 gr ricotta
  • 125 gr feta
  • 1 ei
  • Handje peterselie
  • Evlier Specerijenzout
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

“Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de ricotta met de feta. Hak de peterselie fijn en voeg dit toe. Breek een ei boven de vulling en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met Evlier Specerijenzout.

Neem een vel filodeeg en bestrijk deze royaal met olijfolie. Leg er een tweede laag filodeeg op en bestrijk deze lichtjes met olijfolie.

Snijd het filodeeg in 6 gelijke repen.

Leg een lepel van de vulling op het filodeeg en vouw het diagonaal dubbel. Vouw het dan nogmaals dubbel. Als het filodeeg te droog is, bestrijk het dan lichtjes met olijfolie. Ga zo door totdat je een mooie driehoek hebt gevormd. Bak ze gedurende 20 minuten af tot het filodeeg mooi bruin is.”