Toast met Champignons

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gr Parijse champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • Peterselie
  • Boter
  • Evlier Specerijenzout
  • Balsamico crème
  • Ongesneden carré wit brood

Bereidingswijze:

Snijd voor elke toast een plak brood van ongeveer 2 cm dik. Verwijder de korst.

Smelt een flinke klont boter in een pan op laag vuur. Bestrijk beide zijden van de plakken brood met gesmolten boter. Rooster de broodjes in de oven op 175°C tot ze knapperig zijn.

Maak de champignons schoon en snijd ze in grove stukken. Hak ook de sjalot fijn en plet het knoflookteentje.

Smelt een klein klontje boter in een pan op hoog vuur. Bak de champignons totdat ze kleur krijgen en voeg af en toe een extra klontje boter toe. Verlaag het vuur en voeg dan de sjalot en knoflook toe.

Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan de pan. Druppel wat balsamico crème in de pan en breng op smaak met Evlier Specerijenzout. Roer alles goed door.

Leg op elke warme toast een royale portie champignons en garneer met wat extra peterselie.

Eet smakelijk!