Tortilla

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 700 gr vastkokende aardappels
  • 1 grote ui
  • 5 eieren
  • Evlier Specerijenzout
  • Scheut olie

Bereidingswijze:

“Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de ui fijn.

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de aardappels gedurende 12 minuten. Voeg de ui de laatste paar minuten toe.

Kluts de eieren los in een kom met een flinke snuf Evlier specerijenzout.

Giet eventueel overtollige olie uit de pan als er nog veel in zit.

Voeg de aardappels toe aan het eiermengsel. Giet het eiermengsel terug in de pan.

Dek de pan af en bak de aardappeltortilla gedurende ongeveer 8 minuten op laag vuur tot hij gaar is. Wanneer het ei volledig gestold is, kun je de tortilla losmaken door de pan een paar keer heen en weer te bewegen, en vervolgens op een bord laten glijden.

Draai de aardappeltortilla om in de pan en bak ook de andere zijde gedurende 5 minuten lichtbruin.”