Witloofsoep

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 aardappelen
  • 1 kg witloof
  • 1 ui
  • 1 liter kippenbouillon
  • 150 ml room
  • Boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 zakjes Evlier soep kruiden 10 gr

Bereidingswijze:

Start met het schoonmaken van de groenten. Snipper de ui, de knoflook en het witloof en snij de aardappelen in blokjes. Fruit vervolgens de ui, knoflook, aardappelen en witloof in een klontje boter. Doe er dan de bouillon en de zakjes Evlier soepkruiden bij. Laat alles 25 minuten zachtjes koken.

Mix de soep fijn. Breng daarna de soep op smaak met peper en zout naar eigen voorkeur. Verdeel de soep over kommetjes en doe er tot slot een scheutje room bij. Serveer met een toast met geitenkaas.

Serveer meteen.